A KórházSuli is a Gyermekjogi Civil Koalíció tagjai között!

Büszkén jelentjük, hogy immár a KórházSuli is tagja a Gyermekjogi Civil Koalíciónak, mely olyan szervezetek összessége, akik a gyermekek védelmével és a gyermekjogok érvényesítésével foglalkoznak az ENSZ Gyermekjogi egyezményének rendelkezéseivel összhangban. Szakmai együttműködés és közös érdekérvényesítés is ez, ami az egyezményben foglaltak hatékony végrehajtásáért is felel!

Mit jelent mindez részletesebben?

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány kezdeményezésére és közreműködésével 2015. február 13-án megalakult a Gyermekjogi Civil Koalíció.

A szakmai fórum célja a párbeszéd és az aktív együttműködés előmozdítása a gyermekek védelmével és a gyermekjogok érvényesítésével foglalkozó civil szervezetek és szakértők között, valamint a gyermekjogokkal kapcsolatos egységes fogalomrendszer kidolgozása, továbbá az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága által, Magyarország számára megfogalmazott ajánlások végrehajtásának és az ENSZ emberi jogi bizottságai számára küldendő következő jelentések előkészületeinek elősegítése.

A koalícióhoz olyan, a gyermekek védelmével és a gyermekjogok érvényesítésével foglalkozó civil szervezetek és szakemberek csatlakoztak, akik az ENSZ Gyermekjogi egyezményének rendelkezéseivel teljes összhangban végzik tevékenységüket, és aktív szerepet vállaltak a szakmai együttműködésben.

A koalíció, illetve a különböző témakörök köré szerveződő munkacsoportok (pl. oktatás, gyermekvédelem, fogyatékosság, gyermekekkel szembeni erőszak, nemzetközi advocacy) találkozókat tartanak, amelyek alkalmával szakmai kérdésekről tárgyalnak, egyeztetnek. (Forrás: https://gyermekjogicivilkoalicio.hu/)

Facebook
Email
LinkedIn