06/20 821 5252

info@korhazsuli.hu

Rólunk

Tudtad?

Ma Magyarországon több ezer gyerek marad ki az iskolából tartós betegsége miatt.

Amit a KórházSuli tesz

Mi, a KórházSuliban 6 éve állunk azok mellé a gyerekek mellé otthoni tanítással, akik a kórházból már kikerültek, de suliba még nem járhatnak.
Középiskolás és egyetemista önkénteseink saját fejlesztésű tananyagaikkal nem csak az iskolai felzárkóztatásban, korrepetálással segítik őket, de programunkkal a gyógyulás nehéz időszaka alatt is átsegítjük a gyógyuló gyermeket.

KórházSuli: "Hiszünk a tanulás gyógyító erejében."

Az elmúlt években több,mint 600 otthonában gyógyuló beteg gyermekkel 1700 önkéntesünk tanult, de a segítő folyamat nem zárul le az oktatás végén.
A Kórházsuli csapata nem csak koordinálja, de támogatja és végigkíséri a segítő és segített között zajló közös munkát, kapcsolatban áll a szülőkkel, iskolákkal, tanárokkal egyaránt. Célunk, hogy a tartósan beteg gyermekek lelkileg is megerősödve térjenek vissza betegségük előtti életükhöz, ebben segítjük Őket, családjukat és anyaiskolájukat, osztályközösségüket.

Csapatunk

Tóthné Almássy Monika
KórházSuli igazgató, társalapító

Berczelédi Réka
KórházSuli társalapító

Drevényi Anita
Partnerkapcsolati vezető

Icsóné Jarábik Szilvia
Segítő- segített kapcsolatok vezető

Budai-Tóth Kriszta
Szakmai és intézményi kapcsolatok vezető

Nagyköveteink:

Farkasházi Réka

Farkasházi Réka vagyok, színésznő, énekesnő, drámapedagógus. És legfőképpen 3 gyermek édesanyja. A saját gyerekeimet is arra nevelem, hogy segítsünk annak, akinek csak tehetjük, és ne féljünk elfogadni a segítséget, ha nekünk lenne rá szükségünk.
Boldogság számomra, hogy évek óta együtt dolgozhatok a Kórházsuli Alapítvánnyal, és képviselhetem ezt a nemes ügyet, mert óriási nagy dolognak tartom, hogy a gyógyulás közben a gyermekek a szellemi épülésükkel is tudnak foglalkozni, és a lelkük is óriási ajándékot kap, a velük foglalkozó önkéntes diákok jelenléte által. És az pedig szintén csodálatos dolog, hogy a korrepetálásban segédkező fiúk és lányok megtapasztalhatják az adás örömét, felelősségtudatuk észrevétlenül alakul ki és egészen biztosan remek felnőttek válnak belőlük.
Hálás vagyok, hogy mostantól nagykövetként is együtt dolgozhatok ezzel a különleges csapattal.

Mészáros Attila

Mérleg vagyok. Ezt felnőtt koromban tudatosították velem. Azóta figyelem magam. És tényleg…keresem az egyensúlyt fizikai és szellemi, munka és család, tél és nyár, kötelező és szabadon választott, magam és mások között. Néha sikerül, néha nem. Amikor nem, akkor elemezni kezdek. Az eredmény: bár a serpenyő és benne a dolgok ugyanazok, a súlyuk időközben változik. Ha ez egy fizika feladat lenne az iskolában, akkor reklamálnék, hogy nem korrektek a feltételek. De nem az, így hát mindig „megy a matek”, hogy mitől nem borul a mérleg, mitől lesz valahogy mindenkinek egy kicsit jobb.

Etikai irányelvek

A KórházSuli 2019-től csatlakozott az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez, elfogadtuk és magunkra nézve kötelezőnek tartjuk az Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság.  Etikus adománygyűjtő szervezetként az Etikai Kódexnek megfelelően kezeljük a hozzánk beérkezett adományokat és tevékenységünket átláthatóan kommunikáljuk. Az átláthatóság jegyében az alábbiakban találja a KórházSuli Alapítvány tevékenységének dokumentumait.
Az etikai kódex itt érhető el.

Alapítványi dokumentumok

A szervezet irataiba – kivételt jelentenek ez alól azok az iratok, amelyek az Alapítvány GDPR irányelvei vagy egyéb okok miatt nem publikusak – bárki betekinthet előzetes egyeztetés után (Tel.: 06 20 821 5252)  a KórházSuli Alapítvány irodájában (1053 Budapest, Reáltanoda u. 7.)