BOOM MAGAZIN – 2021.11.20. – A Corvinus Egyetem diákjai a gyermekekért. Adománygyűjtés a KórházSuli javára

A KórházSuliban az iskolából kimaradó, tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek otthoni oktatását segítik. Velük biztonságos közegben, játékosan, közösségben tanulhatnak és gyógyulhatnak a beteg fiatalok. Tevékenységük célja, hogy a diákjaik lelkileg is megerősödve térjenek vissza betegségük előtti életükhöz. Hidat képeznek az iskola és a kórház között.

Hisznek a tanulás és a közösség gyógyító erejében.

A Corvinus diákjait összefogó szervezetek, a Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzata (HÖK), a Corvinus Marketing Mester Társaság (COMET), a Female Management Network (FMN) indították el a hallgatók által kezdeményezett akciót, az adománygyűjtést a betegséggel küszködő tanuló gyermekek részére.

Hogy miért indították el ennek a speciális kör számára a diákok az adománygyűjtést? Erről és a kampányról beszélgetünk Zentai Brigitta – COMET elnökével.

„Bár egyetemisták vagyunk, valójában még ki sem nőttünk teljesen a gyerekkorból, és a vírus alatti oktatásban mi is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor távol vagyunk a barátainktól és az osztálytársainktól és teljes elszigeteltségben kell tanulnunk. Szerettünk volna karácsony közeledtével ezt a magányérzetet csökkenteni s egyfajta virtuális baráti ölelést küldeni a KórházSuli gyermekeinek, emlékeztetve őket, hogy nincsenek egyedül és minket nem csak az internet köt össze, hanem a kapcsolódni vágyás és a szeretet is”

 Tudatában vannak azzal, hogy a jövő a fiatal generációkban rejlik. Az oktatás pedig egy sikeres és boldog jövő megvalósulásának az egyik legfontosabb eszköze. Abban az országban, ahol az oktatás magas színvonalon és mindenki számára elérhetően működik, ott a jövő is biztosítva van. A Corvinusos diákok közül pedig többen önkénteskedtek már a KórházSuli Alapítványnál és megtapasztalták, hogy milyen pozitív és nagy hatása van ennek az alapítványnak a magyar gyermekek életére. „Ezért amikor a karácsonyi kampány elindításán gondolkoztunk, az első ötletünk a KórházSuli Alapítvány volt. Örömmel támogatjuk őket és gyűjtünk egy ilyen nemes cél érdekében.”

A kampánynak sajátságos elemei és eszköztára van, mely felhasználja és mobilizálja a fiatalok által használt digitális teret.

„Megadunk néhány kulcsszót a KórházSulival kapcsolatban a diákszervezetek számára, amit kreatív módon kell feldolgozniuk és megjeleníteniük valamilyen formátumban (vers, festmény, plakát, élőszobor, Tik-Tok videó, ének, stb.) a karácsony és a szeretet szellemében, a műfaj nincs megkötve, hiszen nem akarunk határt szabni a kreativitásnak. Ez egy kompetitív alkotási folyamat, hiszen a cél a minőségi anyag elkészítése, és ezzel az eszközzel a legtöbb adomány begyűjtése. A jóváhagyott elkészült kreatív anyagok megosztásra kerülnek a diákszervezetek közösségi média felületein (Instagram, Facebook, Tik-tok, weboldalak).”

A győztest az összegyűjtött adományok, az elkészített kreatívokra érkezett lájkok és megosztások alapján hirdetik ki. A győztes diákszervezetet a KórházSuli meghívja kampányzáró karácsonyi élmény programjára.

Körülbelül 50 szervezet (diákszervezet és szakkollégium) tagja venne részt a kampányban Ez körülbelül 3000 főt jelent.

Az adománygyűjtés 2021. november 30- december19.közötti időszakban folyik.

Hogy a diákok miért tartjátok fontosnak, hogy a Corvinus/ egyetemisták egy ilyen ügyhöz csatlakozzanak?

„Egyetemi hallgatóként mind szerencsések vagyunk, hogy egy támogató és modern környezetben tanulhatunk, fejlődhetünk. Azonban sok tanulni vágyó gyermeknek ez nem adatik meg betegségük miatt. Ők az iskolapad helyett a kórházi ágyukban kénytelenek tanulmányaikat folytatni. A számunkra természetes oktatási feltételek nekik csupán egy kívánság lehet. Az ő lehetőségeik korlátozottak, de közösen összefogva segíthetjük őket az álmaik elérésében. Bár mind csak hallgatók vagyunk, összefogva mi is tudunk változást hozni.

A Corvinus mindig is fontosnak tartotta a társadalmi érzékenyítést, jótékony programok szervezésén keresztül. Szeretnénk felhívni hallgatóink figyelmét arra, hogy vegyenek részt ilyen megmozdulásokban, próbálják meg segíteni kortársaikat és a társadalom szereplőit. Ezért gondoltunk arra, hogy karácsonykor egy megmozdulást szervezünk, amely egy olyan alapítvány támogat, amely az iskolából kimaradt fiatalok oktatását segíti. Az érzékenyítés mellett fontos számunkra, hogy az összegyűjtött pénzből támogassuk a KórházSuliban lévő gyerekeket, élményeket biztosítsunk nekik.”

Skonda Mária

Az eredeti cikk ITT tekinthető meg!

Facebook
Email
LinkedIn