OTT SEGÍTÜNK, AHOL SZÜKSÉG VAN RÁNK – A krónikus beteg gyerekek oktatására ajánlunk segítséget

 

 

  1. https://korhazsuli.com/onkenteseknek/Ismét rendkívüli tanévre készül a KórházSuli Alapítvány. A tartósan súlyos beteg gyerekek oktatására létrehozott és működtetett szakmai rendszerünket megnyitjuk azoknak a krónikus betegségben szenvedő tanulóknak is, akik a COVID19 által különösen veszélyeztetettek, emiatt szüleik az otthoni tanulásuk mellett döntenek.
 

Az önkéntesek jelentkezését ITT, a gyerekek szüleiét pedig ITT várjuk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézkedési terve a járványügyi készenlét idején lehetővé teszi a veszélyeztetett tanulók számára, hogy egyedi feltételekkel vegyenek részt az oktatásban. Vagyis aki krónikus beteg (például légzőszervi, daganatos vagy cukorbetegsége van), annak nem kötelező bejárni az iskolába, hiányzása igazolt lesz. Ilyenkor ugyanakkor lehetősége van arra, hogy otthonról, egyénileg egyeztetett módon vegyen részt az oktatásban.

Ebben a helyzetben kíván segítséget nyújtani a KórházSuli Alapítvány, amely a tartósan beteg gyerekek oktatási rehabilitációjában már sokéves tapasztalattal és önkéntesi gárdával is rendelkezik. Mint Tóthné Almássy Monika, az alapítvány vezetője elmondta: „a KórházSuli mindig figyel arra, hol tud segíteni. Ahogy a márciusi iskolabezárás után azonnal az egészségügyben dolgozók gyerekei mellé álltunk, most a krónikus beteg tanulókat kívánjuk segíteni, támogatva a családokat és a pedagógusok munkáját is. Reméljük, hogy ezzel fel tudjuk hívni a figyelmet azokra a tartósan beteg gyerekekre is, akik járványtól függetlenül maradnak ki hosszú időre az iskolai oktatásból.

A KórházSuli által begyűjtött statisztikai adatok szerint csaknem 60 ezerre tehető azon 16 év alattiak száma, akiket valamilyen egészségi probléma korlátoz abban, hogy a hasonló korúak számára szokásos mindennapi tevékenységeket végezhessenek. A KórházSuli számol a krónikus beteg gyerekek testvéreivel is, hiszen őket is érintheti az iskolalátogatás alóli felmentés.

Online tananyagainkat már korábban, a tavaszi járvány idején hozzáférhetővé tettük, ezek továbbra is rendelkezésre állnak.

A KórházSuli bázisintézményei a budapesti Eötvös József Gimnázium és a Bethesda Gyermekkórház, szakmai együttműködő partnereink pedig az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara, valamint a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara.

Tóthné Almássy Monika elmondta: a koronavírus okozta helyzet mozgósította a megoldást kereső embereket, az elmúlt tanévben is új partnerek csatlakoztak hozzánk. Ez vonatkozik a felsőoktatási intézményekre – 65 karról érkeztek az önkénteseink! –, az egészségügyi intézményekre, a tanulókra és a cégekre egyaránt. Megalakulásunk óta az oktatás anyagi hátteréhez főtámogatónk, a Telenor járul hozzá, amely a tanárok és diákok részére korlátlan Hipernetet is biztosít, hogy az oktatás helyhez kötöttsége ne lehessen a tanulás akadálya. A kezdetektől segíti munkánkat a Richter Gedeon Nyrt. és a Roche Magyarország Kft. is

Facebook
Email
LinkedIn