Szakmai tevékenységünk

A KórházSuli híd a kórház és az iskola között

Célunk a gyógyuló gyerekek teljes oktatási rehabilitációjának támogatása, ami a diagnózistól az akár évekig tartó gyógyulási folyamaton át a teljes iskolai reintegrációig tart. Mindez csak az egészségügyi és az oktatási szektor szereplőinek szakmai együttműködésével valósulhat meg. Ezért a beteg gyerekek tanítása mellett kezdeményezzük és támogatjuk az érintett szakemberek, intézmények és szervezetek közötti tudás és tapasztalat megosztását.

Szakmai tevénységünk építőkövei

Pedagógusoknak

Segítséget nyújtunk abban, hogy pedagógusként a betegség okozta krízishelyzetben megfelelően tudd támogatni a tanítványodat és az osztályközösséget. Miben kérhetsz a KórházSulitól segítséget?

A szakmai anyagainkat itt találod.

Bázisintézményünk

A budapesti Eötvös József Gimnázium

Az intézmény vezetői és pedagógusai a megalakulásunk óta támogatják a munkánkat. Itt működik a legelkötelezettebb diákokból álló KS kommandónk. Az iskola ad helyet a képzéseinknek, rendezvényeinknek.

Berczelédi Réka

Tanár, IKSZ koordinátor

“Segítségnyújtás, egymásra figyelés, elfogadás, közösség. Mind nagyon fontos értékek. De talán a legfontosabb és egyben legnagyobb öröm, ha ezeket az értékeket együtt képviseljük tanítványainkkal. A KórházSuli alapításával ez az álmom valóra vált.”

Oktatási intézmények

Középiskolák:

Felsőoktatási intézmények

Egészségügyi szakembereknek

Igazi sikert az jelenti, amikor a gyerekek a gyógyulások után vissza tudnak térni a betegség előtti életükhöz. Ez csak akkor valósulhat meg, ha a kórházi kezelések és az otthoni rehabilitáció alatt is diákok maradhatnak. Kérünk, abban segíts a munkánkat, hogy ajánlod a KórházSulit.

Bázisintézményünk

MRE Bethesda Gyermekkórháza

Dr. Velkey György, a kórház főigazgatója a kezdetektől támogatja a KórházSuli küldetését. Együttműködünk abban, hogy a tartósan beteg gyerekek teljeskörű oktatási rehabilitációja megvalósulhasson.

Sorompó Anett

Bethesda Kórház szociális, gyermekvédelmi
és pedagógiai osztályvezetője

“Az az élmény, hogy mások is ott vannak, segítenek és hogy ő fontos, az egy gyerek számára nagyon megerősítő. A kortárs segítők erősítik bennük azt az érzést, hogy van hova gyógyulni, nem felejtették el őket, és van egy csapatuk”

Egészségügyi intézmények

Hazai és külföldi szakmai partnereink

A KórházSuliban hiszünk az együttműködésekben, egymás kölcsönös támogatásában és abban, hogy a részek végül egy nagy egésszé állnak össze. Folyamatosan keressük és erősítjük a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, akik a tartósan beteg gyerekek élethelyzetének megkönnyítésén dolgoznak.

Szakmai segédanyagaink

A szakmai segédanyagaink között megtaláljátok :

– a legfrissebb vonatkozó jogszabályokat, 

– pedagógusok számára módszertani segédanyagot a beteg gyerekek oktatási rehabilitációjához,

 – tájékoztató füzetet arról, hogyan hatnak a leggyakoribb betegségek az iskolai tanulmányokra

A mellékletekhez regisztráció után lesz hozzáférésed.

Szakmai híreink