Folytatódnak a KórházSuli kurzusok az ELTE-n

KórházSuli és a Kórházpedagógia alapjai: két kurzus, ahol a KórházSuli csapatával találkozhatnak és tanulhatnak az ELTE diákjai. Reméljük hamarosan az ország több egyetemén is jelen lehetünk. Kurzusunk résztvevői mesélnek arról, hogy milyen velünk tanulni. 

Mit tanulnak az ELTE-s diákjaink a Kórházpedagógia alapjai kurzusunkból:

„A Kórházpedagógia kurzus nagyon sokat adott és tanított nekem. Ez előtt az óra előtt nem igazán hallottam erről a programról és szerencsére nem is kellett megtapasztalnom. Igazán lenyűgözőnek tartom, hogy bizonyos emberek azt választják hivatásuknak, hogy beteg gyermekeknek segítenek talpra állni, e mellet pedig segítenek nekik lépést tartani a többi társukkal… Nagyon élveztem az órákat, és nagyon örülök, hogy vannak kórházpedagógusok és remélem, hogy egyre többen lesznek, hogy minél több gyermekhez eljusson a segítségük” – mondja Tóth Réka.

Iván Regina: „Olyan helyzetekről hallhattam, amely embert próbáló és végtelen kitartást igényel. A személyesség és a közvetlenség jellemezte a kurzus minden előadását, annak ellenére, hogy online felületen találkoztunk minden alkalommal. Amit elhozhattam a kurzusól, az a napi egy jó dolog kiemelésének fontossága! Amikor ezekkel kezdtük az órát, mindig eszembe jutott, hogy megint úgy zajlott le a napom, hogy nem is nagyon éltem át a pillanatokat. Nagyon jól éreztem magam a beszélgetések közben, akár a nagy csoportban, akár a chat szobákban. Megtanulhattam, hogy ha egy olyan helyzetbe kerülök, amikor felismerem egy krízisben levő ember állapotát, akkor megfelelően tudjam segíteni”

„Tényleg nem túlzás azt mondani, hogy ezt a kurzust kötelezővé kellene tenni. Imádtam minden percét, és köszönöm, hogy részese lehettem. Érdekes volt mind a gyermekjog, betegjog előadás, hiszen a mindennapi életben nem feltétlenül vagyunk ezekkel tisztában. Örülök, hogy mélyebben bele ástam magam a KórházSuliba. Úgy gondolom remek lehetőséget kínál azoknak az embereknek, akik csak egyszerűen segíteni szeretnének” – mondja a kurzusról Végh Laura. 

„Nem csak a pedagógiai egy másik oldalát ismertük meg, hanem kicsit önismereti kurzus is volt és egy kicsit támogató, segítő csoport is… Nagyon sok önismereti feladat is volt, ezek segítettek minket abban, hogy például képesek lennénk-e kórházpedagógusként elhelyezkedni. Hiszen nem mindenkinek való ez, ez többször is elhangzott – de az is, hogy egyáltalán nem baj, ha rájöttünk arra, hogy mi ezt esetleg nem tudnánk kezelni. Engem megerősített abban, hogy igen, köszönöm szépen és ha az élet úgy hozza szívesen csinálnám ezt” – mesélte Nagy Enikő.

Bene Dalma: „Rengeteg új élménnyel gazdagodhattam és gazdagíthattam tudásomat. Csodálatos ez a segítő foglalkozás, és varázslatos élményt nyújtott, hogy bele láthattam. Olyan plusz ismeretet szereztem, amely a pedagógusi szakmám során nagyon jól jöhet még… Szerintem minden pedagógusnak készülő hallgatónak részt kellene vennie ezen a kurzuson, és szerintem az is fontos lenne, hogy sokkal jobban elterjedjen, hogy minél több emberhez eljusson, hogy létezik ez a segítő munka. Örülök, hogy szélesíthettem a látóköröm ezzel a kurzussal.”

 

 

Facebook
Email
LinkedIn