Kórházból suliba – módszertani segédkönyv pedagógusoknak és szülőknek a tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek iskolai integrációjának támogatásához

Körülbelül két éve egy nagyon izgalmas együttműködést kezdtünk el az ausztrál Ronald McDonald House Charities szervezettel. Vezetőnk, Tóthné Almássy Monika sokéves nemzetközi szakmai múltjának köszönhetően hallottunk először az ausztrál szervezet tájékoztató, módszertani segédkönyvéről, melyet Ausztráliában országszerte már aktívan alkalmaztak a tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek tanárainak, iskolai közösségének informálására. Két évvel ezelőtt a Ronald Mcdonald Learning Programnak hála, megkaptuk a fordítási jogát ennek a kiadványnak, és kezdetét vette a nagy munka. Két éven át dolgoztunk a magyar verzió elkészítésén, fordítókkal, grafikusokkal, egészségügyi szakdolgozókkal, mentálhigiénés szakemberekkel és persze az ausztrál szervezet képviselőivel, mire megszületett a Kórházból suliba című magyar változat. Nagyon büszkék vagyunk a közös munkára és az elkészült kiadványokra, melyeket a napokban indítunk útra a partnerintézményeinkbe, valamint kórházsulis diákjaink anyaiskoláiba.

A mellékelt képen az asztmáról készült kiadvány oldalai láthatók, ám fontos megjegyezni, hogy számos egyéb kórképről is készítettünk könyveket.

apró betekintés a kiadványba

Facebook
Email
LinkedIn