#AdakozóKedd

A KórházSulinak gyűjt a Corvinus több ezer diákja

Az #AdakozóKedd – nemzetközi nevén #GivingTuesday – az a nap, amikor minden a jótékonyságról szól.

November 30-ától több mint két héten át a Budapesti Corvinus Egyetem háromezer diákja adományokat gyűjt a tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek megajándékozására. A Corvinus diákszervezetei az #AdakozóKedd mozgalomhoz való csatlakozásra hívják fel a többi egyetemet is.

Tóthné Almássy Monika, a KórházSuli Alapítvány vezetője elmondta: évente több száz önkéntes középiskolás és egyetemista vesz részt az alapítvány munkájában, a tananyag átadása mellett támogató közösséget is nyújtva az oktatásból tartósan kimaradó gyermeknek. „Nagy öröm számunkra, hogy az egyetemisták a jótékonysági akciókban is gondolnak ránk. A pénzgyűjtésen túl az #AdakozóKedd azért is fontos esemény az életünkben, mert az ebben részt vevő egyetemisták megismerik az alapítványban folyó munkát, és talán többen kedvet is kapnak a nálunk végzett önkéntes munkához.” Hozzátette: nem csak a beteg gyerekeknek van szükségük célokra. „Ezt magunk is megtapasztaltuk a Covid19-járvány harmadik hullámában: volt olyan hét, amikor 300 egyetemista jelentkezett hozzánk, hogy legyen valami kapaszkodójuk a bezártságban.”

Az #AdakozóKedd alkalmából a Corvinus több mint 50 diákszervezete fog össze, hogy élményeket adjon a tartós gyógykezelés alatt álló gyerekeknek karácsonyra – ismertette a részleteket Kovács Kristóf, a Corvinus HÖK diákszervezeti területének vezetője. „A mozgalomban részt vevő 3000 fő különböző diákszervezetek és szakkollégiumok tagjai. Ezek különböző érdeklődési körrel rendelkező hallgatói csoportok, megtalálhatóak közöttük a szakmai-akadémiai és a kulturális-közösségi szervezetek is. Az akcióba bekapcsolódó egyetemisták kreatív üzeneteket készítenek a KórházSuliról, és ezt osztják meg a pénzgyűjtő linkkel együtt.”

A Corvinus diákszervezetei az #AdakozóKedd mozgalomhoz való csatlakozásra hívják fel a többi egyetemet is.

Pénzgyűjtő platform:   https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/adj-elmenyt-karacsonyra-a-beteg-gyerekeknek-2478

Facebook
Email
LinkedIn