Siker lett a MentorKlub

Egy jó ötlet hegyeket mozgat meg – ezt tökéletesen alátámasztja a Kórházsuli MentorKlub programja, amit Zentai Brigi egykori önkéntes egyetemistánk álmodott meg, mi pedig támogattuk őt, hogy terve megvalósulhasson.

Zentai Brigitta

A MentorKlub azon a felismerésen alapul, hogy a középiskolás, az egyetemista és az üzleti szféra között szinte alig van tudásátadás. Brigi terve az volt, hogy ez változzon: lehetőségeket, támogatást, tapasztalatot és nem utolsó sorban maradandó élményeket kapjanak a továbbtanulás előtt álló középiskolások, és a pályakezdő fiatalok.

Párba álltak hát az egyetemista hallgatók, akikből egy időre mentorok lettek a végzős gimnazistákkal, vagyis a mentoráltakkal, hogy megosszák benyomásaikat, amelyekkel a diplomához vezető úton találkoznak. A köztük kialakult bizalmas kapcsolat során a cél az volt, hogy a mentorált felismerje az önmagában rejlő lehetőségeket és azzá váljon, aki szeretne lenni. A folyamat azonban nem volt egyoldalú: a mentoráltak is sokat tanultak magukról, bennük is ott kellett égni a tudásvágynak, a lelkesedésnek és a fejlődésben való hitnek.

Az elmúlt 4 hónapban 9 pár támogatta egymást, vett részt a programban. Havonta találkoztak, s bár a koronavírus némileg akadályozta, mégsem tette lehetetlenné a gördülékeny együttműködést: a mentor ZOOM-on keresztül beszélt mentoráltjával. A MentorKlub útját nem állta se idő, se tér: a mentorok közül 3-an például külföldről jelentkeztek be.

A pályakezdő fiatalok amellett, hogy átélhették a tudás átadásának élményét ők maguk is sokat kaptak, hiszen ők is amolyan mentorálttá válhattak.

A KPMG és a Projekmenedzsment Szövetség szakmai előadásain gazdagították tudásukat, de emellett sikeres vállalkozókkal, cégvezetőkkel, vezetőkkel is beszélgethettek.

Az Életutaknak keresztelt előadások inkább voltak nyílt és őszinte találkozások, melyek ösztönzőleg hatottak és reményt adtak az útkereső fiatalok számára.

A céges mentoraink olyan sikeres üzletemberek voltak, akiknek fontos, hogy segítsék a fiatalabb generációt és vissza tudjanak nekik adni valamit az életük során felhalmozott tudásból.

Vendégünk volt Havasi Zoltán a MOHAnet Zrt-től, Gazsi Zoltán az Eisberg Magyarországtól, majd egy közös beszélgetésben vett részt Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt-től, Varga-Hering Zsuzsanna a Telenortól, és Darvas Krisztián a Soulware-től.

Képek

Közülük többen kiemelték, hogy mennyire feltöltötte őket a sok lelkes fiatal társasága, sokszor a saját fiatal énjüket látták egy-egy diákban, ami megmelengette a szívüket. Őket is feltöltötte, hogy egy ilyen lelkes, csillogó fiatalokkal teli programban vehettek részt mentorként.

A személyes történeteikből kiderült: nem volt, nincs és soha nem is lesz lehetetlen, az életutak pedig soha nem nyílegyenesek, hanem sokszor képtelennek tűnő kitérőkkel tarkítottak.

Lássuk, mit vittek haza a fiatalok:

„Mindig vannak új kilátások és újabb tervek, mert ezek azok, amik “mozgásban tartják az életet.”

 „Önmagában is inspiráló látni, hogy évekkel később mára hova vezettek ezek a „hibák”: a sikerig.”

 „Végső üzenetként egy olyan általános igazságra hívta fel a figyelmünket, amit sokszor hajlamosak az emberek lenézni és semmibe venni, ez a következő: Szeresd azt, amit csinálsz!”

Az előadásokról videofelvételek és blogbejegyzések is készültek. Ezekben az írásokban nemcsak a középiskolások, hanem az egyetemisták is leírták gondolataikat és érzéseiket, amelyek mind pozitív benyomásról tanúskodnak és azt jelzik sokat kaptak a programtól. Ha tanácsra vagy inspirációra vágysz, érdemes olvasgatni ezeket. 

Íme a linkek, ahol az írások elérhetőek.

https://korhazsuliblog.blogspot.com/2021/03/nincs-lehetetlen.html

https://korhazsuliblog.blogspot.com/2021/01/szeresd-azt-amit-csinalsz.html

https://korhazsuliblog.blogspot.com/2020/11/felallsz-koronat-igazitasz-es-mesz.html

A MentorKlub záróeseményén pedig mindannyian közösen alkottak haikukat az élményeikből.

Jövőbe néző

Gondolatot cserélő

világot nyitó

Kérdésre válasz

Csak arra menj, amerre

Csillog a szemed

November óta

már bezártságban élek,

nyitottsággá lett.

Huszonöt lelkes ember 

ragyogó arca

MentorKlub tagja

A Kórházsuli MentorKlub programjával mindenki gazdagodott, mindenki megtalálta benne az értéket, a maga üzenetét, amely majd útmutatóként is szolgálhat. A Kórházsuliban ismét mindenki nyertesnek érezhette magát, és mi az ilyen kezdeményezéseket szeretjük és támogatjuk.

Hála Briginek és a sikernek a MentorKlub jövőre is folytatódik. Sokaknak lesz újra lehetősége arra, hogy a program által egy kicsit jobban megismerje önmagát is, mert mint megtudtuk, ez is nélkülözhetetlen az életben való sikeres boldoguláshoz.

Facebook
Email
LinkedIn