“Januárban jött az eredmény, hogy elsőre sikerült az angol középfok!“

Richárd súlyos betegségből gyógyuló fiatal, aki az idei tanévben érettségizik. Szeptemberben a betegsége miatt elgondolkodott azon, hogy ebben a tanévben nem áll neki az érettségi vizsgának, esetleg néhány tárgyból halasztást kér.

Két egyetemista önkéntessel, angol nyelvből és matematikából kezdtek el tanulni.

Részlet az édesanya leveléből:

Egy betegség sosem jön jókor, de egy kamaszfiú életében egy daganatos megbetegedés különösen nehéz. Nemcsak a betegség az ami, gondot jelent, de az azzal járó lelki sérülések is próbára teszik: hogy kihullik a haja, megváltozik a külseje és hogy elmarad a társaitól. Nyár elején kezdődött minden, majd szegény gyerek az egész nyarat a szobájában, gyenge immunrendszere miatt szinte a négy fal között, bezárva töltötte.. se nyár, se strand, se közös fagyizás… egyre nehezebbek lettek a mindennapok…. és akkor eljött szeptember és vele együtt a Kórházsuli is megtalált.

Richárdnak angolból kértünk segítséget, érettségi előtt állt, nyelvvizsgázni szeretett volna.. De el volt kenődve így egyedül, magántanulóként …legalább is mi úgy láttuk rajta.

És ekkor az alapítvány -és talán a sors is – Gergőt küldte el neki.

Richárddal nagyon könnyen megtalálták a hangot, és egyszer csak azt vettem észre, hogy a fiam kezd “életre kapni”.

Angolul hallgatott videókat és néha egy-egy szanaszét felejtett angol könyv is arról árulkodott, hogy foglalkozik a tanulással.

Gergővel a rendszeres angolórák biztonságot, stabilitást és reményt adtak. Csak utólag tudtam meg, hogy Gergő okos, gyakorlati tanácsokkal is ellátta Richárdot a nyelvvizsgával kapcsolatban, hogy használjon szófordulatokat, kifejezéseket a fogalmazásban és legyen választékos a szóbeli részen.

Tetszett, hogy Gergő fiatalos lendülettel, lazán de mégis nagyon tudatosan tanította, terelgette Richárdot.

Az angol tanulással töltött skype-os órák valóban értékesek voltak!
Ősszel kezdődtek meg az órák (hetente egyszer) és decemberben volt a nyelvvizsga. Januárban jött az eredmény, hogy elsőre sikerült az angol középfok!
Boldogan írtam meg Gergőnek. Richárdot is nagyon boldoggá tette! 🙂

Nem győzök hálálkodni Julinak és Gergőnek, mert igazán remek munkát végeztek, végeznek.

Bár Gergővel befejeződtek az órák, …. Juli azt mondta, hogy ő folytatja a matematika tanítását, amire nagyon nagy szükség is van, mert abból szeretne érettségizni illetve majd felvételi tárgya is ez lesz (ennek az eredménye duplázódik), meg nagyon szeret Richárd Julival tanulni.

Szó mi szó, nagyon hálás vagyok Nektek, az Alapítványnak, mert hihetetlen lelki és tantárgyi segítséget nyújtottatok, nyújtotok Richárdnak.

Facebook
Email
LinkedIn