Bendegúz bebizonyította, amit mi eddig is tudtunk.

A KórházSuliban nemcsak a szomatikus betegségekből gyógyuló fiatalokat, hanem pszichés problémákkal küzdő gyerekeket is támogatunk a tanulásban.

Bendegúz ADHD-val (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) diagnosztizált kisfiú, akinek rögtön az első osztály megkezdésekor magántanulói státuszt ajánlott az iskolája. Bár a szülő döntése, hogy ezt a “javaslatot” elfogadja-e, a gyakorlatban legtöbbször nincs sok választása.

“Mikor kiderül, hogy a gyermeked valamiben más mint a többi kisgyerek , akkor tapasztalod meg igazán az emberi gyarlóságot, az előítéletet …Azt, hogy ki a barátod és azt is ki csukja be az orrod előtt az ajtót. De mész és csinálod, érte. Küzdesz a sok jogtalanság, bántás ellen, amit kapsz. Úgy érzed, a gödörnek olyan mélységébe vagy, ahonnan nem tudsz kimászni. Akkor jönnek azok az emberek, akik felkarolnak, bátorítanak, segítenek, és újra érzed azt az erőt, amit elvesztettél.

Felhúzod a kesztyűt és küzdesz, és mész és csinálod. Mert ők tudják: képes vagy rá. Mi is megtaláltuk azt a két helyet, ahol nem mondták nekünk, hogy anyuka, ne hozza be a gyereket, mert felesleges. Vagy hogy Bendegúz nem jöhet színházba, vagy anyuka, felesleges, hogy a gyerek itt van. Hanem pont az ellenkezőjét kaptunk, örülünk, hogy itt vagy, de ügyes vagy, gyere máskor is, képes vagy rá, meg tudod csinálni.

BENDEGÚZ LEVIZSGÁZOTT, MINT MAGÁNTANULÓ. EZÉRT SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI ♥️Júlia Nemecskó -nak és Németh Zsófinak ♥️ a tanulást. A KÓRHÁZ SULINAK, Tóthné Almássy Monikának a lehetőséget, a sok segítséget. Ildikó Fléger a sok segítséget, bíztatás és a Bethesda kórháznak hogy ott lehettünk ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ és nem utolsó sorban az emberséges, szeretetteljes bánásmódot ♥️♥️♥️

Nagyon büszke vagyok Bendegúzra. Annyi mindenen mentünk keresztül, annyi küzdelmen. Annyira sok munkája van benne. Bebizonyította, amit mi eddig is tudtunk. Ehhez csak a megfelelő hozzáértő embereket kellett megtalálnunk.“

Facebook
Email
LinkedIn