“Nem találok szavakat a mai napra…!“

Péter 18 éves gyógyuló fiatal. Egy baleset következtében került az Országos Orvosi Rehabilitáció Intézetbe 2018 szeptemberében.

Ebben a tanévben a KórházSuli “tanulója”, közös célunk a sikeres érettségi vizsga. Négy egyetemista önkéntesünk látogatja őt hétközben, matekot, magyart, történelmet és angolt tanulnak. Péter egy vidéki gimnáziumba járt. Ellátogattunk az iskolájába, hogy egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében lehetőséget adjunk az osztálytársaknak arra, hogy skype-on keresztül újra kapcsolatot találjanak egymással. Ez jó alkalom volt arra, hogy kérdezhessenek tőle, hiteles információkhoz juthassan Peti helyzetéről, ezzel segítve a nyílt kommunikációt, a kétségek, fél igazságok eloszlatását.

Részlet az Édesanyja leveleiből:

Nem találok szavakat a mai napra…! Amit szülőként ma átélhettem, hogy mennyien segítitek támogatjátok Petit ebben az állapotában, azt nem fogjuk tudni elégszer megköszönni nektek!
Petinek óriási erőt adott, hogy kapcsolatba tudott lépni az osztálytársaival. A kezdeti félelme feloldódott – Kamilla segítségével és jelenlétének köszönhetően.
A beszélgetés kezdetekor azért kapcsolta ki a kamerát, hogy mi ne lássuk őt, őket. Úgy gondolom Kamilla nagyon ügyesen kezelte a helyzetet és így Peti nem zárkózott el az elől, hogy végül lássuk is a beszélgetés alatt. Kamilla elmondta ők is nagyon sokat nevettek a beszélgetésre hangolódva, illetve ők is nagyon pozitívnak értékelték a “találkozást” mindketten.
Itt Szolnokon is elindult valami a gyerekek szívében, lelkében.
Az osztály üzeneteit pénteken fogjuk átadni Petinek.

Köszönök szépen mindent a magam, családunk és barátaink nevében is!

Facebook
Email
LinkedIn