Mérföldkőhöz érkeztünk a tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek oktatási rehabilitációjában!

Ki számít ma Magyarországon tartósan beteg gyereknek?

Milyen lehetőségei vannak arra, hogy a betegség alatt ne maradjon le az iskolai tananyaggal, része maradjon az osztályközösségének?

A gyerekek tanítása mellett évek óta végzünk lobbitevékenységet a hazai oktatásrehabilitáció fejlesztésért és megreformálásáért. 

A Bethesda Gyermekkórház, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat, az Országos Betegjogi, Ellátójogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ, az ELTE TÓK és Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai kar, a Budai Gyermekkórház, a Mozgásjavító és a KórházSuli hosszan tartó közös munkájának és együttműködésének eredményeképp újabb mérföldkőhöz érkezett a tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek hazai oktatás rehabilitációjának ügye. 

Büszkén jelentjük, hogy elkészítettük a tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek köznevelési ellátására vonatkozó szakmai irányelvét, mely meghatározza az irányvonalakat, valamint tartalmazza az ellátás teljes folyamatát, protokollját, részletes gyakorlati útmutatót nyújt a pedagógusok, az egészségügyi alkalmazottak és az egyéb érintettek számára munkájuk megkönnyítése érdekében. 

Az irányelvben található mellékletek nagyrészt a KórházSuli szakmai anyagának gyűjteményéből kerültek ki, melyek IDE kattintva tekinthetők meg.

Az Oktatási Hivatal bejegyzése IDE kattintva érhető el. 

Facebook
Email
LinkedIn