Mérföldkőhöz érkeztünk a tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek oktatási rehabilitációjában!

Ki számít ma Magyarországon tartósan beteg gyereknek?

Milyen lehetőségei vannak arra, hogy a betegség alatt ne maradjon le az iskolai tananyaggal, része maradjon az osztályközösségének?

A gyerekek tanítása mellett évek óta végzünk lobbitevékenységet a hazai oktatásrehabilitáció fejlesztésért és megreformálásáért. 

A Bethesda Gyermekkórház, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat, az Országos Betegjogi, Ellátójogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ, az ELTE TÓK és Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai kar, a Budai Gyermekkórház, a Mozgásjavító és a KórházSuli hosszan tartó közös munkájának és együttműködésének eredményeképp újabb mérföldkőhöz érkezett a tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek hazai oktatás rehabilitációjának ügye. 

Büszkén jelentjük, hogy elkészítettük a tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek köznevelési ellátására vonatkozó szakmai irányelvét, mely meghatározza az irányvonalakat, valamint tartalmazza az ellátás teljes folyamatát, protokollját, részletes gyakorlati útmutatót nyújt a pedagógusok, az egészségügyi alkalmazottak és az egyéb érintettek számára munkájuk megkönnyítése érdekében. 

Az irányelvben található mellékletek nagyrészt a KórházSuli szakmai anyagának gyűjteményéből kerültek ki, melyek IDE kattintva tekinthetők meg.

Az Oktatási Hivatal bejegyzése IDE kattintva érhető el. 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn